Kezdőlap

Tanévnyitó

 

Tisztelt Szülők, kedves Tanulók!

Tanévnyitó Ünnepségünket a járványügyi rendelkezéseknek megfelelően szeretnénk megszervezni.

2020.08.31-én 17:00 órai kezdettel csak a leendő első osztályosokat várjuk rendhagyó Tanévnyitónkra.

A többi évfolyamon tanuló diáknak (2-12. évfolyam)az első tanítási napon a második órában hangosbemondón keresztül fogjuk megtartani a Tanévnyitót. Megkérjük a Tanulókat, hogy az első tanítási napon fehér, ünnepélyes felsőben jelenjenek meg!

További tájékoztatásainkat és egyéb információkat az első tanítási nappal és az iskolakezdéssel kapcsolatosan a KRÉTA rendszeren keresztül fogjuk küldeni.

Első osztályosoknak szóló Tanévnyitó Ünnepség

Időpont: 2020.08.31. 17:00 óra

A kis elsősök és szüleik 16:40 órától jöhetnek be az iskola épületébe. A szülők felkísérik a gyermeküket a tanterembe, majd a színházterem karzatain tudnak állóhelyet foglalni.

A szülők ekkor hozhatják be gyermekeik számára a tanévkezdéshez szükséges eszközöket, melyeket az osztálytanítókkal előzetesen megbeszéltek (augusztus 24-én 17:00 órakor számukra tartott tanév előkészítő szülői értekezleten).

 Kérjük, hogy a tanulókat maximum két felnőtt családtag kísérje el az ünnepségre, számukra szintén a színházterem karzatain fogunk tudni állóhelyet biztosítani. A Tanévnyitó Ünnepélyen más kiskorú gyermek nem vehet részt.

Megkérjük a Szülőket, hogy amennyiben szükségesnek tartják, használjanak maszkot, esetleg gumikesztyűt, illetve tartsák be a szabályokat! A tanulóknak sem kötelező maszkot viselni.

 

Köszönjük megértésüket és együttműködésüket!

Kedves Szülő!

 

Hamarosan elkezdődik a 2020/2021-es tanév. Az idei tanévben mindaddig, amíg a Kormány más határozatot nem hoz hagyományos iskolán belüli oktatás-nevelés lesz.

Jelen levelünkben néhány információval szeretnénk szolgálni az iskolakezdéssel kapcsolatosan.

1. Tanévnyitó

Emlékeztetőül szeretnénk Önöket tájékoztatni arról, hogy a Tanévnyitó Ünnepély 2020.08.31-én hétfőn 17:00-kor a színházteremben csak az első évfolyamosoknak kerül megrendezésre. Minden kisdiákkal 2 hozzátartozó jöhet.

A többi diáknak 2020.09.01-én 9:00-kor iskolarádión keresztül tartunk Tanévnyitót.

2. Iskolába érkezés

2020.09.01-én az iskola első napján az érkezést lépcsőzetes módon valósítjuk meg, mivel ezen az egy napon a szülők segíthetnek felvinni a gyermekeik tanszereit, így próbálunk eleget tenni a járványügyi előírásoknak. A szülők csak ezen a reggelen jöhetnek be az épületbe.  Az első nap délutánján már kint az iskola előtt várják a kedves szülők a gyermekeiket.

Kérném a szülőket tartsák be az érkezés időpontját és legyenek türelemmel az esetleges várakozás tekintetében.

Az érkezés a következőképpen történik:

7:30-7:40-ig 1.évfolyam

7:40-8:00-ig 3-6. évfolyam

8:00-8:15-ig 7-12. évfolyam

3. Órarend

Az órarendet a diákok hétfőn digitális úton megkapják a Kréta üzenet ikon alatt. Az első tanítási napon az 1-3. órában osztályfőnöki órát tartunk. A 4. órától órarend szerint fogunk tanítani.

4. Távozás az iskolából

Az első héten csak az első évfolyamosok mehetnek haza az 5. (ebéd) óra után 12:40-kor. Kérem, az osztályfőnöknek írásban jelezzék az elsős nebulók szülei, hogy mikor kívánják hazavinni a gyermeküket. Kérem Önöket, hogy ezt a kérelmet a hétfői Tanévnyitón adják át az osztályfőnöknek.

A 2-6. évfolyamig fel fogjuk mérni, hogy ki szeretne szabadidőn maradni, illetve milyen fakultációt választ. A fakultációk a 2. héttől indulnak el. Az első héten csak szabadidő foglalkozások lesznek.

Mivel ennek felmérése időt vesz igénybe, arra kérném a szülőket, hogy csak az első hétről külön írásban jelezzék az osztályfőnök felé, hogy melyik napokon szeretnék elvinni a gyermeküket a szabadidő foglalkozásról a 8. óra után. Ezt a kérelmet legyenek, kedvesek az első tanítási napon az osztályfőnökhöz eljuttatni. Megértésüket köszönjük.

5. Bizonyítvány

A diákok a bizonyítványt az első napon, osztályfőnöki órán megkapják. Kérem, 2020.09.04-re hozzák vissza.

6. Ebédbefizetés:

Az ebédbefizetés 2020.08.24-én megtörtént a pótbefizetés 2020.09.02-án lesz 7:00-13:00-ig. Amennyiben nem fizetett be ebédet kérjük, gondoskodjon gyermeke ellátásáról.

7. Preventív egészségügyi intézkedések:

  • A közösségi terekben és az osztálytermekben is megteremtettük a kézfertőtlenítés lehetőségét.
  • A maszk használat az iskola épületén belül nem kötelező.
  • Lázas, beteg gyermeket már az első napon se engedjenek iskolába!

 

A végleges egészségügyi protokollt és a további intézkedéseket a KRÉTA üzenet funkciójában küldjük. Kérjük a Szülőket, a KRÉTA alkalmazást rendszeresen, napi szinten figyeljék!

Üdvözlettel:

Az Iskolavezetés

Itt vagy: Home egyéb
Find us on Facebook