Elsős szülői értekezlet

Tisztelt Szülők!

A 2021/2022. tanév augusztusára meghirdetett elsős szülői értekezlet időpontja tantestületi rendezvény miatt módosult.

2021. augusztus 25-én (szerda) 17:00 órakor várjuk a kedves szülőket a következő termekben:

123. terem       1.A                  Hudacsek Beáta

103. terem       1.B                  Kovácsné Németh Bernadett

127. terem       1.C                  Horváth Barbara

Kérjük, a szülői értekezleten minden családból egy szülő vegyen részt. Gyermekfelügyeletet nem tudunk biztosítani.

                                                                                   Iskolavezetés

VIDEÓBEMUTATÓ leendő elsős diákoknak

Kedves Érdeklődők!

A rendkívüli járványügyi helyzet miatt nem tudjuk a nyíltnapot hagyományos keretek között megtartani. Ezért most kis videókkal szeretnénk segíteni az iskolaválasztást.

Az első összeállításban a tantárgyi rendszerről adunk tájékoztatást:

•német
•angol
•magyar
•matematika

A második összeállításban a tanórán kívüli választható tevékenységek körét mutatjuk be:

•futsal
•sakk
•küzdősportok

Az iskolánkat választó családoknak

Az Sulihívogatóban jelzett szándéknyilatkozatok elérhetők elektronikusan az iskola honlapján, nyomtatott formában az óvodákban és az iskola portáján 2022. január 10-től.

A kitöltött nyomtatványt elektronikusan a szabadhegyi.isk@gmail.com e-mail címre küldjék vissza, vagy személyesen az iskola portáján adják le 2022.01.28-ig 6:15 és 18:00 között. Ez nem helyettesíti beiratkozást, erre 2022. április 21-22-én kerül sor, amiről később kapnak tájékoztatást.

Szándéknyilatkozat 2021. -1.osztályos.doc

Szándéknyilatkozat 2021. -1.osztályos.pdf 

A személyes találkozásig üdvözlettel:

 

  Iskolavezetés

Leendő Elsősős Szülők gyakori kérdései

Kedves Érdeklődők!

Az iskolaválasztást szeretnénk ebben a rendkívüli helyzetben további lehetőségekkel segíteni. A szhegyielso@gmail.com e-mail címre írják meg kérdéseiket. Az e-mailek összegyűjtése után, a gyakran előforduló kérdésekre a választ név nélkül itt olvashatják.


Honnan lehet tudni, hogy körzetesek vagyunk-e?

Az iskola honlapján megtalálható a körzetes utcák jegyzéke.

 

Hogyan kell igazolni a körzetességet?

A regisztrációnál a tanuló lakcímkártyáját be kell mutatni. Ha a tartózkodási helynél, vagy az állandó lakcímnél olyan utcanév szerepel, ami megtalálható a körzetes utcák jegyzékén, akkor körzetes a tanuló.

 

Hány iskolát választhatok?

A körzetes iskolán felül még egy „álomiskolát” jelölhet a szülő. Az óvodában az „álomiskolát” kell első helyre beírni. A körzetes iskolába a felvételt biztosítani kell.

 

Ha nem vagyunk körzetesek, akkor van esélyünk a bekerülésre?

Ha az intézményt első helyen jelölik egy győri óvodában és nálunk regisztrálnak, akkor a körzetesek jelentkezési arányától függ a bekerülés. A végső döntést a Győri Tankerület hozza meg.

 

Mire jó a szándéknyilatkozat?

  • Ebből plusz információkhoz jut az iskola, ami a végső döntésnél figyelembe vehető  (pl. testvére iskolánk tanulója; szülő az iskola tanulója volt, vagy itt dolgozott; a szülő munkahely igazolással bizonyítottan az iskola 1 kilométeres körzetében található …..).

  • Ezen a lapon megtalálható a tanuló elérhetősége, amit csak innen tudhatunk a beíratásig. Ha a szülőt valami miatt tájékoztatni szeretnénk, csak így van lehetőségünk.

  • Ha két tanuló esetében azonos a pontszám, akkor a szándéknyilatkozatot kitöltőt részesítjük előnyben.

 

Mikortól és hol érhető el a szándéknyilatkozat?

Az óvodai nyilatkozatok leadását követően (amennyiben az iskolánkat első helyen jelölték meg), január 10-től érhetők el a szándéknyilatkozatok az iskola honlapján és az intézmény portáján. A szándéknyilatkozatot elektronikus formában kitöltve vissza lehet küldeni az szabadhegyi.isk@gmail.com e-mail címre, vagy személyesen le lehet adni az iskola portáján.

 

A körzetesek is töltsék ki a szándéknyilatkozatot?

Igen. Hiszen ebből tudjuk meg előzetesen, hogy melyik nyelvet szeretnék választani, amelyet lehetőség szerint figyelembe fogunk venni.

Milyen esélyünk van a bekerülésre, ha vidéken élünk?

Mindenképpen érdemes a mi iskolánkba regisztrálni, hiszen a vidéki körzetes iskolának biztosítania kell a kötelező felvételt. Az iskolánkba a bekerülésről a Győri Tankerület dönt.

 

Fontosnak tartjuk a nyelvtanulást, de nem tudjuk, hogy a gyermekünk bírni fogja-e a két tanítási nyelvűséget?

Az iskola nem tart felvételit, hiszen ilyen korán nem lehet eldönteni, hogy a német két tanítási nyelvűség nyelvi akadályát hogyan veszi a tanuló. Az intézménynek van egy belső vizsga rendszere, aminek a segítségével minden tanév végén mérjük a tanulókat. Így 4. év végére kiderül, hogy kinek okoz nehézséget a két tanítási nyelv. Ők a felső tagozattól kezdődően az németet mint első idegen nyelvet tanulják.

 

A jelentkezésnél kizáró ok, ha gyermekemnek SNI/BTMN papírja van?

Nem. Bár ilyen esetben érdemes mérlegelni, hogy az írás-olvasás tanulás mellett nem jelent a gyermeknek túl nagy megterhelést a két tanítási nyelvűség. Ilyenkor a nyelvválasztásnál az angolt javasoljuk.

 

Mit jelent az egésznaposság?

Az egésznaposság egy sajátos oktatásszervezési forma, amely 8:00-16:10 óráig tart. A tanulók tanórái a délelőtti és a délutáni sávban találhatók. Az 5. órában van az ebédeltetés és a szabadidős foglalkozás (jó időben az udvaron). Nálunk nincs napközis foglalkozás. Egyik napról a másikra csak idegen nyelvből adunk házi feladatot. A házi feladat gyakorlására kompetenciafejlesztő órákat is beiktatunk az órarendbe.

 

Beiskolázás

 

Több szülői érdeklődés miatt kiemelten felhívom a figyelmet arra, hogy a fentebb olvasható tájékoztatóban a beiratkozáshoz szükséges dokumentumok felsorolásakor nem véletlenül maradt ki az ÓVODAI SZAKVÉLEMÉNY dokumentum! A 2020/21. tanévre, az 1. évfolyamra történő beiratkozáskor nem kell óvodai szakvéleményt vinni és bemutatni a személyes beiratkozáskor,illetve nem kell feltölteni az elektronikus beiratkozáskor sem!

 

 

 

Győr iskolai felvételi körzetei (2019-2020. tanév).pdf

Iskolai körzethatárok GYMSM (2019-2020. tanév).pdf

Itt vagy: Home Szülők Beiskolázás
Find us on Facebook